Denis Stojnić se odsad bori u politici: Broj jedan su nam građani

Enes Hodžić
Denis Stojnić se odsad bori u politici: Broj jedan su nam građani
Braća Stojnić, Denis i Dado, koji su bili kandidati na listi Demokratske fronte za Općinsko vijeće Općine Stari Grad, dobili su povjerenje građana ove općine i predstavljat će njihove interese u vijećničkim klupama.

Poznati bosanskohercegovački MMA borac i ugostitelj Denis Stojnić i njegov brat Dado, nakon obrađenih 91,3 posto obrađenih biračkih mjesta u ovoj općini, mogli su proglasiti pobjedu sa 421 osvojenim glasom, koliko je osvojio Denis, odnosno, sa 395 glasova koliko je osvojio Dado.

Tim povodom razgovarali smo s Denisom Stojnićem, koji nam je govorio o tome kako će u politiku ući politiku ući kao sportista, a ne kao neko kome će politika služiti za ostvarivanje ličnih interesa.

"Želio bih da se zahvalim svim građanima što su nam dali povjerenje. A one koji nisu pozivam da sa našim glasačima, prisustvuju sjednicama općinskog vijeća, koje se održavaju jednom mjesečno, kako bi vidjeli kome su dali povjerenje.

A mi ćemo uraditi sve ono što je potrebno da jedan čovjeku, građaninu općine Stari Grad, uživa u boljem životu i nada se boljoj budućnosti, kao što smo to i ranije rekli u kampanji", kazao je Stojnić u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Stojnić je istaknuo kako će vrijedno raditi i pažljivo raspolagati budžetskim novcem, koji je novac svih građana, a sve u cilju popravljanja životnog standarda stanovnika općine Stari Grad.

"Nećemo se hvaliti cestama koje ćemo sa našim kolegama asfaltirati prvog dana, niti potpornim zidovima i nečim sličnim. To će biti nešto sasvim normalno, jer mi smo osvojili mandat od građana i činit ćemo sve da im popravimo uvjete. Kao što smo rekli, za djecu šehida, one koji nisu riješili svoje stambeno pitanje, tražit ćemo da im se dodijele općinski stanovi i da budu zbrinuti.

Spominjali smo i azile koje treba izgraditi, da ne bi neki pas lutalica, jer je to glavna tema grada, ujeo nečije dijete, ali i da se ne bi neko, kao što je to bio slučaj u prošlosti, iživljavao nad tim životinjama. Naravno, ti azili će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta", govori proslavljeni borac.

Veoma je bila zanimljiva i Stojnićeva konstatacija da su on i Dado prva braća u historiji BiH koja će zasjesti u vijećničke klupe. Tražili smo Denisov komentar i na ovu tvrdnju.

"Drago mi je što smo nas dvojica prvi u historiji BiH kada je riječ o tome, isto kao što mi je bilo drago da budem prvi MMA borac u UFC-u, kao bh. državljanin. Ali to uopće nije bitno, nego je važnije da nas nakon četiri godine ljudi upišu u historiju i kažu 'bravo, momci, dobro ste odradili ovaj posao, hvala što ste narodu pomogli i što se niste za svoje lične interese borili', jer mi ulazimo ovdje bez svojih ličnih interesa, finansijski smo vrlo stabilni i broj jedan su nam građani", zaključio je razgovor Stojnić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije