Danas otkrivanje kamena temeljca povodom početka izgradnje Biblioteke UNSA

2
Fena
Danas otkrivanje kamena temeljca povodom početka izgradnje Biblioteke UNSA
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kampus UNSA

Svečanost otkrivanja kamena temeljca i prijem povodom početka izgradnje Biblioteke Univerziteta u Sarajevu bit će upriličeni u ponedjeljak, 31. jula, u 11.00 sati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

Ova svečanost predstavlja veliki trenutak za Univerzitet u Sarajevu i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Projekt izgradnje i opremanja Biblioteke Univerziteta u Sarajevu, zahvaljujući grantu Saudijskog fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije, najveća je poslijeratna investicija u univerzitetsku infrastrukturu čijom će realizacijom Univerzitet u Sarajevu postati vlasnikom zdanja, koje će, osim svog nesumnjivog društvenog i kulturnog značaja, biti upamćeno i kao simbolično obilježje prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.

Na svečanosti će se obratiti Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, Ahmed Aqeel Al-Khateeb, ministar turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednik Upravnog odbora Fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije, Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo.

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Nakon govora slijedi otkrivanje kamena temeljca što će označiti službeni početak izgradnje Biblioteke Univerziteta u Sarajevu.

Na svečanost potpisivanja pozvani su domaći i međunarodni zvaničnici i zvaničnice, predstavnici i predstavnice akademske zajednice Univerziteta u Sarajevu, i ostali gosti i gošće Univerziteta u Sarajevu koji su dali svoj doprinos u pripremi i razvoju ovog najvećeg poslijeratnog kapitalnog projekta na Univerzitetu u Sarajevu, saopćeno je iz Biblioteke UNSA. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije