Sarajevo / Danas javna tribina "Čiji je Marijin-Dvor?"

26. 02. 2020. u 08:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 32

Čiji je Marijin-Dvor? - naziv je javne tribine koja će biti održana danas, 26. februara, u Sarajevu.

Kao cilj tribine je navedeno "pokretanje diskusije o trenutnoj politici prostornog uređenja Sarajeva i njenim posljedicama, uključujući društveno i ekonomski neopravdanu bjesomučnu gradnju visokih objekata, uništavanje zelenih površina i javnih prostora i zabrinjavajuće zagađenje životne sredine.

Za prisustvo na tribini su pozvani "svi građani koji žele bolje Sarajeva, koji nisu zadovoljni trenutnim stanjem u svom gradu, u svojim mjesnim zajednicama i naseljima".

Kako je navedeno u Facebook pozivu, tribina je prilika za razmjenu mišljenja i argumentovanu diskusiju svih zainteresovanih građana, posebno onih koji se pokušavaju suprotstaviti negativnim trendovima, uključujući stručnjake i stručnjakinje iz oblasti arhitekture, prostornog planiranja, javnih politika, demokratskih institucija, društvenih sistema i tako dalje.

"Nadamo se da će tribina građanima omogućiti da kroz slobodnu razmjenu provjerenih i potpunih informacija formiraju vlastito mišljenje o postojećem trendu stihijskog razvoja grada i da će ih ohrabriti da se aktivnije uključe u borbu za usvajanje odgovornih lokalnih i gradskih politika prostornog uređenja i planiranja", istaknuto je.

Organizator tribine je grupa građana koji su sebe predstavili kao okupljenima oko Facebook stranice Hastahana park.

Početak tribine je zakazan u 18:30 sati u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR).


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA