Sarajevo: Podizanjem zastave na Humu počelo obilježavanje Dana državnosti BiH

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Podizanjem zastave na Humu počelo obilježavanje Dana državnosti BiH
Foto: Armin Durgut/Pixsell / Podizanje zastave BiH na brdu Hum, Sarajevo

Na brdu Hum održana je ceremonija podizanja zastave BiH, u sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a na ovom događaju su prisustvovali državni i kantonalni zvaničnici.

Ceremoniji je prisustvovao i član Predjedništva BiH Šefik Džaferović.

Nakon ovoga slijedi polaganje cvijeća na lokacijama Vječna vatra, Šehidsko mezarje Kovači, mezar prvog predsjednika RBiH, Alije Izetbegovića, Gradsko groblje Lav, Sv. Josip, Sv. Marko i mezarje Stadion.

Polaganje cvijeća također će biti upriličeno na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. kao i na Spomen parku Vraca.

U sklopu obilježavanja Dana državnosti u auli Vijećnice bit će održan program za djecu, osnovce, srednjoškolce i studente i dodjela Zlatnog novčića za izvrsnost. U Svečanom salonu Vijećnice bit će upriličena izložba „Moj bijeg u slobodu“, nazvana po istoimenom književnom djelu Alije Izetbegovića.

Izložba „Volim BiH“ – obilazak likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola postavljenih u izlozima gradskih trgovina u Titovoj i Ferhadiji, izložba likovnih radova „Budi mi prijatelj“ Udruženja („Oaza“, „Život sa Down sindromom“, „Mjedenica“, „Colibri“, „Vladimir Nazor“ i „Edus“) – Kamerni teatar 55.

U večernjim satima u 18:30 u Historijskom muzeju BiH bit će otvorena izložba Safeta Zeca iz opusa „Zagrljaji“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije