Studenti i profesori položili cvijeće ispred Zemaljskog muzeja

S. H.
Studenti i profesori položili cvijeće ispred Zemaljskog muzeja
Sinoć su u Sarajevu zbog prebrze vožnje nesavjesnog vozača ugašena dva mlada života.

Studentice Selma A. i Edita M. iz Bugojna i Bosanske Krupe prelazile su pješački prijelaz kod Historijskog muzeja kada je na njih velikom brzinom naletio automobil Golf VI.

Veliki broj studenata i profesora Filozofskog fakulteta u Sarajevu okupio se na mjestu stradanja dvije studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna. Stradale djevojke bile su studentice psihologije.

Njihove kolege i profesori položili su svijeće i cvijeće na mjesto stradanja.

"Mi nismo izgubili samo kolegice, mi smo izgubili sestre. Teško mi je bilo šta sada govoriti", rekla je jedna od kolegica stradalih djevojaka.

"Edita i Selma zauvijek u našim srcima", pisalo je na plakatu kojeg su uplakane kolegice spustile na mjesto pogibije svoje kolegice.

"Bile su napredne studentice treće godine psihologije, a kolege su ih jutros očekivale na predavanjima. Mi zajedno osjetimo bol i izražavamo sućut porodicama", rekao je dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu Salih Fočo.

I prof. dr. Jadranka Kolenović - Đapo govorila je o svojim studenticama, te istakla da se nada da će odgovorni biti sankcionirani.

Među okupljenima je bio i rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj koji je istakao da je došao podijeliti tugu i bol sa porodicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije