Cijevi stare i do 100 godina: Za obnovu vodovoda izdvojeno 3,5 miliona KM

Hajrija Avdić
Cijevi stare i do 100 godina: Za obnovu vodovoda izdvojeno 3,5 miliona KM
Tokom konferencije, naglašeno je kako je broj za prijavu nelegalnog korištenja vode - 033 446 323.

Na press konferenciji koja je jutros održana u Sarajevu, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar za komunalnu privredu i infrastrukturu Senad Hasanspahić i predstavnici KJKP „Vodovod i kanalizacija“ govorili su o rekonstrukciji vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo.

Danas je naglašeno kako je pripremljen program za period 2016 - 2026. godine, te da je realno očekivati da će KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, putem redovne naplate svojih usluga obezbijediti sredstva neophodna za redovno održavanje vodovodnog i kanalizacionog sistema, te očuvanja vodosnabdijevanja Sarajevo i održavanje kvalitetnog nivoa funkcije kanalizacije.

U nastavku možete pogledati izvod izvod iz prioritetnog sanacionog programa za rekonstrukciju vodovodnog sistema za koje su Vlada KS i Ministarstvo za komunalnu privredu i infrastrukturu osigurali cca 3,5 miliona KM.

Konaković je dodao kako su cijevi stare od 30 do 70 godina, a neke i do stotinu godina. Naglasio je kako neće biti obustave vode tokom radova, te je zatražio od ViK-a da se"mašine što prije nađu na ulici".

Ministar za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo Ismir Jusko Švabo je danas poručio kako će uraditi sve da ne dođe do obustave ili saobraćajnog kolapsa u gradu.

Tokom konferencije, naglašeno je kako je broj za prijavu nelegalnog korištenja vode - 033 446 323.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije