ViK: Tokom dana nema redukcije vode, u noćnim satima isporuke pod smanjenim pritiskom

Radiosarajevo.ba
ViK: Tokom dana nema redukcije vode, u noćnim satima isporuke pod smanjenim pritiskom

Vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo u dnevnim satima je uredno i nema redukcija. Eventualni kratki prekidi u isporuci vode u toku dana su samo u onim ulicama u kojima se vrše uobičajene i planirane opravke kvarova na vodovodnoj mreži, o čemu je javnost svakodnevno obaviještena na internet stranici KJKP "Vodovod i kanalizacija".

Ovo je odgovoreno Feni iz ovog poduzeća na molbu za komentar žalbi građana Sarajeva da im je i tokom mjeseca ramazana uskraćeno redovno snabdijevanje vodom.

Iz ViK-a navode da se u toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši pod smanjenim pritiskom, i to u dijelovima grada od Dolac Malte do Baščaršije, Velešići, Pofalići, Vogošća, Soukbunar, Breka. 

Veoma je važno istaći da se isporuka vode pod smanjenim pritiskom u noćnim satima vrši u svrhu akumulacije dovoljnih količina vode u rezervoarima, kako bi se moglo obaviti uredno dnevno vodosnabdijevanje. Ukoliko se ne bi vršilo akumuliranje vode u noćnim satima, došlo bi do značajnijeg poremećaja u dnevnom vodosnbdijevanju", navode iz ViK-a. 

Osim toga, kažu da se ne može generalno govoriti da u noćnim satima u gradu nema vode, već da se vrši isporuka vode pod smanjenim pritiskom,i to u naznačenim zonama, te da samo izuzetno viši spratovi ostaju bez vode. 

"Molimo cijenjene korisnike naših usluga za razumijevanje", poručuju iz ViK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije