Centrotrans otvorio prvu automatsku autopraonicu za autobuse

Fena
Centrotrans otvorio prvu automatsku autopraonicu za autobuse
Centrotrans je u svojoj autobazi u Sarajevu otvorio prvu automatsku autopraonicu za autobuse, kamione i ostala industrijska vozila, sa radnim vremenom od 24 sata.

Ova autopraonica namijenjena je za vlastite, ali i potrebe drugih prijevoznika i prva je u Bosni i Hercegovini koja koristi tehnologiju najnovije generacije.

Automatsko pranje vozila poznato je već duže vrijeme i koristi se uglavnom za putnička vozila, dok je nova autopraonica Centrotransa namijenjena za autobuse, kamione i druga industrijska vozila.

Vrijednost investicije iznosi više od 150.000 KM, a praonica i dodatna oprema uvezeni su iz Španije. Jedna od osnovnih prednosti jeste to što se pri pranju sprečava bilo kakvo oštećenje laka i dijelova vozila poput brisača, krovnih nosača i antena koje, u ovom slučaju nije potrebno demontirati.

Potpuna automatiziranost, uz korištenje kartice, omogućava kompletnu uslugu, što podrazumijeva mogućnost preventivnog pregleda, pranje vozila s vertikalnom i horizontalnim četkama, pranje donjeg postroja vozila, unutrašnje pranje (uz mogućnost dubinskog pranja sjedišta), pranje motora i ostalih segmenata vozila.

Otvaranjem automatizirane praonice Centrotrans je kompletirao svoje usluge. Od sada svi prijevoznici putnika i tereta koji dolaze u Sarajevo, na jednom mjestu - Stup, Kurta Schorka br. 14, mogu izvršiti pranje i održavanje svojih vozila, obaviti tehnički pregled, izvršiti zamjenu guma te na posebno uređenom i osiguranom prostoru parkirati svoje autobuse i kamione, saopćeno je iz ove prijevozničke kompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije