Centrotrans na pet linija saobraća uvodi autobuse na prirodni plin

Radiosarajevo.ba
Centrotrans na pet linija saobraća uvodi autobuse na prirodni plin
Centrotrans će od danas, na pet gradskih linija, saobraćati autobusima koji za pogon motora koriste komprimirani prirodni plin (CNG).

Naime, u skladu s europskim trendovima, u cilju smanjenja štetnih izduvnih gasova koji negativno utječu na ekološku situaciju u Kantonu Sarajevo, a posebno u zimskom periodu, Centrotrans će saobraćati sa sedam ekološki prihvatljivih vozila.

Autobusi na CNG plin bit će angažirani na autobuskim linijama Dobrinja – Vijećnica, Dom Armije – Breka 2, Ilidža – Hrasnica, Park – Bušča i  Sutjeska – Vogošća.

Pokazalo se da su autobusi na plin, pored ekološke prihvatljivosti, moderniji, udobniji i imaju manji intenzitet buke. Također, autobusi su opremljeni i klima uređajima tako da su prihvatljivi i za ljetni period.

Cilj kompanije Centrotrans je da se u budućnosti zamijene i ostali autobusi koji saobraćaju u Kantonu Sarajevo a koriste konvencionalne vrste goriva za ekološki prihvatljive autobuse.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije