Centrotrans Eurolines obilježava Dan vozača i automehaničara

Fena
Centrotrans Eurolines obilježava Dan vozača i automehaničara
Centrotrans Eurolines kao prijevoznička kompanija već tradicionalno obilježava 15. januar, Dan vozača i automehaničara svečanim programom i nagradama za najuspješnije vozače i automehaničare.

Prilika je to da se ukaže na njihove radne i životne uslove, kao i na teškoće sa kojima se suočavaju u obavljanju svojih radnih zadataka.

Predsjednik Udruženja vozača i automehaničara Centrotrans Eurolinesa Himzo Devedžija kazao je za Fenu da je položaj vozača danas u BiH znatno bolji nego ranije, kao i položaj automehaničara.

"Vozila su novija, sigurnija, opremljenija, a putevi se obnavljaju. Također, mehaničari imaju mnogo bolje uslove za rad, savremenije alate, radionice su sa grijanjem i uslovi sa edukaciju su u svakom pogledu bolji",  kazao je Devedžija.

Napomenuo je da se položaj zaposlenih u ovoj djelatnosti može unaprijediti samo zakonskim propisima uz nadzor njihove primjene.

"U BiH se Dan vozača i automehaničara obilježava mnogo godina prije nego što sam i sam postao vozač, a u Centrotrans Eurolinesu obilježavamo taj dan tradicionalno", izjavio je Devedžija.

Interes mladih za ove poslove, barem po njegovim riječima, veoma je velik. Naveo je da je to očito na osnovu svakodnevnih dospijeća aplikacija za poziv vozača, ali i mehaničara.

Udruženje vozača i automehaničara Centrotrans Eurolinesa će svoj dan obilježiti u ponedjeljak uz dodjelu nagrada, te prigodan kulturno zabavni program.

Tradicija obilježavanja 15. januara kao Dana vozača i automehaničara nastala je šezdesetih godina kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije. Nekada se ovaj dan slavio izletima i druženjima, vožnjama po gradovima, skupovima vozača i automehaničara, te sličnim aktivnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije