Centar za mlade: Održana prezentacija rada sa interaktivnom tablom

Radiosarajevo.ba
Centar za mlade: Održana prezentacija rada sa interaktivnom tablom
U prostorijama Centar za mlade na Gorici danas je upriličena prezentacija funkcionisanja i mogućnosti interaktivne pametne table za potrebe polaznika brojnih sekcija i radionica Centra.

Prezentaciji su prisustvovali Velija Katica, vijećnik, Senad Bostandžić, direktor Centra za Kulturu "Sarajevo" koja upravlja Centrom za mlade, Zakira Šero pomoćnica načelnika za obrazovanje, sport i kulturu, Amer Kapo, predsjednik Komisije Općinskog vijeća za mlade, kao i generalni sekretar Univerziteta u Sarajevu Suvad Konaković.

Ovom prilikom Adis Mlinarić, koji već deset godina vodi obuku za naprednu računarsku grafiku u Centru za mlade na Gorici, u prezentaciji prisutnima objasnio je na koji način radi ova interaktivna pametna tabla.

"Tabla predstavlja najnoviju tehnologiju koja mijenja naše stare zelene table sa spužvama i kredom. Njena ogromna prednost je konekcija sa internetom što joj omogućava dijeljenje sadržaja. Kada radite na njoj kompletan sadržaj možete pretvoriti u neku elektronsku formu i putem e-maila poslati kome želite. Također možete kreirati udaljene testove, na koje studenti ili polaznici nekog kursa bilo gdje u svijetu mogu pristupiti polaganju ispita. Na kraju se sumiraju svi odgovori i vi dobijate rezultat sa koliko znanja raspolaže svaki student ili polaznik. Uz našu tablu smo dodali zvučni sistem koji možemo iskoristiti za projekciju filmova. Interaktivna tabla može biti korištena za učenje od najranijeg uzrasta do starije životne dobi. Također, tokom svoje prezentacije možete bilo kakav sadržaj uzeti sa interneta na kojem možete raditi intervencije", objasnio je Mlinarić i dodao da će za osoblje Centra za mlade na Gorici, tokom narednog perioda, biti održana obuka.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije