Čeka se testiranje zaposlenih: Kako će raditi službe u Općini Centar

Radiosarajevo.ba
Čeka se testiranje zaposlenih: Kako će raditi službe u Općini Centar

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić održao je u petak video sjednicu Tima za koordinaciju na kojoj je razmatrana aktuelna situacija na području općine Centar, ali i u vezi zaraze jednog od zaposlenika ove ustanove.

Konstatovano je da je zaposlenik Općine, za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, jučer iz izolatorija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upućen u kućnu izolaciju.

Ovom prilikom načelnik Ajnadžić je donio odluku da se najveći broj zaposlenika upućuje na korištenje godišnjeg odmora i rad od kuće do daljnjeg.

U cilju funkcioniranja najosnovnijih funkcija administracije u Općini će u vremenu od 9 do 13 sati svaki radni dan biti otvoreni Matični ured i protokol, a nakon testiranja uz načelnika će radne obaveze redovno obavljati najuži tim u Kabinetu općinskog načelnika koji će omogućiti funkcionisanje svih službi, ukoliko nalaz na testiranju bude negativan.

U tom smislu općinski načelnik apeluje na nadležnu epidemiološku službu da što je moguće prije organizuje testiranje svih zaposlenika koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaposlenikom s pozitivnim nalazom na koronavirus, kako bi nakon toga mogli početi da obavljaju redovne radne obaveze.

Od epidemiološke službe je zatraženo da se u narednoj fazi, prije dolaska na posao, testiraju i ostali zaposlenici kako bi se omogućila sigurna međusobna, ali i komunikacija sa strankama.

Članovi Tima za koordinaciju dr. Bakir Nakaš i dr. Salko Pašović podržali su sve dosadašnje mjere načelnika Ajnadžića na prevenciji, odnosno sprečavanju širenja koronavirusa, kako na području općine, tako i u organizaciji rada općinske administracije, saopćeno je iz Općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije