Brza reakcija nadležnih: Prefarbana radnja na Baščaršiji

6
Radiosarajevo.ba
Brza reakcija nadležnih: Prefarbana radnja na Baščaršiji
Foto: N1 / Prefarbana radnja na Baščaršiji

Općina Stari Grad je jučer pokrenula prekršajni postupak protiv osobe Turk Atila – turskog državljanina koji je zakupac poslovnog prostora u ulici Abadžiluk broj 10, a koji je bio ofarban u jarko plavku boju, što je, kako su naveli narušilo izvorni izgled starogradske čaršije koja je još 2014. godine proglašena nacionalnim spomenikom BiH.

Kako se može vidjeti na fotografiji, radnja je danas prefarbana u izvornu tamno smeđu boju, piše N1

Jučer su iz Općine Stari Grad uputili saopćenje i istakli da je turskom državljaninu koji je zakupac ovog poslovnog prostora naloženo da u roku od 24 sata ovaj objekt vrati u prvobitno stanje i izvrši njegovo farbanje u odgovarajuću boju.

Požar na Čengić Vili: Na parkingu gorio automobil

Požar na Čengić Vili: Na parkingu gorio automobil

Naglasili su i to da su inspektori odmah izašli na teren i da nisu nikoga zatekli o objektu, ali su ostavili obavijest o hitnom javljanju nadležnom inspektoru.

"Općina Stari Grad ističe da ovo nije prostor u vlasništvu ovog organa uprave, već je utvrđeno da su vlasnici prostora Džido Senada i Šemsudin Zahirović, protiv kojih će također biti pokrenuti prekršajni postupci zbog ovakvog skrnavljenja najuže starogradske jezgre, te će se suočiti sa sankcijama za protuzakonite postupke", naveli su jučer iz Općine Stari Grad.

Radnja je prefarbana, ali trenutno nije u funkciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije