Briga o životnoj sredini: Koristite reciklomate i osvojite ulaznicu za Pionirsku dolinu i zoo vrt

1
Radiosarajevo.ba
Briga o životnoj sredini: Koristite reciklomate i osvojite ulaznicu za Pionirsku dolinu i zoo vrt
Foto: KJKP Park Sarajevo / Koristite reciklomate i osvojite ulaznicu za Pionirsku dolinu i zoo vrt

Ljetos su u promet pušteni prvi pametni reciklomati u Sarajevu, i to na tri lokacije: ispred Grand Centra na Ilidži, Ispred SCC- a, i u krugu KJKP RAD.

Korištenjem pametnih mašina za reciklažu brinete o životnoj sredini, ali možete ostvariti i određene pogodnosti. Jedna od njih je i poklon ulaznica za Pionirsku dolinu i posjeta zoo vrtu.

"Odložite boce u reciklomat i to 10 reciklažnih jedinica i izaberite nagradu preduzeća Park, a to je besplatna jednodnevna ulaznica u popularnu Pionirsku dolinu i zoo vrt. Naravno ukoliko udvostručite ili utrostručite broj boca povećava se i broj karata koje možete osvojiti. Deset boca jedna besplatna ulaznica. Pratite upute i nakon što u reciklomat odložite 10 plastičnih, staklenih i aluminijskih boca pojavit će se izbornik nagrada koje možete osvojiti", saopćeno je iz KJKP Park Sarajevo.

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Istražili smo zašto su reciklomati puni u Sarajevu: U Eko gradu iznenađeni, a građani razočarani

Istražili smo zašto su reciklomati puni u Sarajevu: U Eko gradu iznenađeni, a građani razočarani

Ukoliko odaberete preduzeće Park, sačekajte printanje tiketa i isti sačuvajte za posjetu najpopularnijoj porodičnoj oazi u centru Sarajeva. Kada dođete u Pionirsku dolinu na biletarnici je dovoljno da uposlenici pokažete i obavezno ostavite tiket koji ste printali na reciklomatu i dobit ćete besplatan ulazak.

"Koliko tiketa donesete toliko ćete besplatnih karata osvojiti. Naravno nagradna igra obuhvata samo one koji inače plaćaju ulaznicu u Pionirsku dolinu, a to su svi stariji od 5 godina. Djeca do pet godina u Pionirsku dolinu imaju besplatan ulazak. Sarajevo je u augustu po prvi put dobilo Reciklomat i taj projekat odmah je prihvaćen i od građana, ali i društveno odgovornih preduzeća, a jedno od njih je preduzeće Park koje gotovo sedamdeset godina uređuje i gradi sarajevske parkove", kazali su iz KJKP Park Sarajevo.

Prema riječima direktora Adisa Bešlića cilj učešća Parka u ovom projektu jeste ekološka svijest građana o plastičnom i staklenom otpadu koji zagađuje našu okolinu, koji prlja naše parkove i zelene površine, koje radnicima Parka otežavaju rad dok uređuju zelene površine, jer plastični i stakleni otpad oštećuje i mašine za rad, a radniku oduzima vrijeme da bi ih pokupio, te zauzimaju više prostora u parkovskim korpama.

Kako navodi, poklon ulaznica u Pionirsku dolinu kao najdraži prostor svakog djeteta u Sarajevu je simbolična zahvalnica svima koji čuvaju zelene površine, na odgovoran način odlažu otpad, ali i školama, vrtićima, organizacijama koje okupljaju djecu i mlade da na taj način uzmu učešće i u što većem broju prikupljaju plastiku i staklo koja nam inače zagađuje životni prostor. Veliki broj školske djece već je uzeo učešće i projektu i njih mnogo zainteresirano je upravo da osvoje ulaznicu u Pionirsku dolinu i uživaju u sadržajima koje nudi oaza u kojoj su odrastale generacije Sarajlija.

Pionirska dolina tokom zimskog perioda radi svaki dan od 8.30 do 17.00 sati, stoga reciklirajte ambalažni otpad i pravac u Pionirsku dolinu i zoo vrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije