Usvojen zakon po skraćenom postupku: Borcima olakšan javni prevoz u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Usvojen zakon po skraćenom postupku: Borcima olakšan javni prevoz u Sarajevu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Skupština Kantona Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je na današnjoj sjednici po skraćenom postupku Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine.

Ovaj akt se odnosi na pravo branitelja na besplatnu i povlaštenu vožnju u javnom gradskom prijevozu na području Kantona, ako to pravo ne mogu ostvariti po drugom osnovu.

Predviđeno je da se mogu opredijeliti između dva prijevoznika, GRAS-a i Centrotransa, do početka primjene jedinstvenog tarifnog sistema u kojem bi kartu mogli koristiti kod oba prijevoznika.

Zakon je usvojen ubjedljivom većinom glasova, a skupštinska komisija za boračka pitanja se na ovoj sjednici prethodno založila za hitnu uspostavu jedinstvenog tarifnog sistema.

U nastavku, na Skupštini se razmatra Prijedlog zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Skupština KS: Arijana Memić ponovo uputila upit o slučaju Memić

Sankcije Nihadi Čolić zbog otkrivanja identiteta četiri uposlenice OŠ Kovačići

Počela Skupština KS: Zakon o borcima, imovini i gradskom prevozu

Tim aktom se utvrđuju obaveze nosiocima javnih funkcija da prijave zatečenu imovinu i prihode, porijeklo i promjene imovine i prihoda, kao i poklone koje dobiju u toku obavljanja javne funkcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije