Skupština KS: Arijana Memić ponovo uputila upit o slučaju Memić

Radiosarajevo.ba
Skupština KS: Arijana Memić ponovo uputila upit o slučaju Memić
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Skupština Kantona Sarajevo

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo trebalo bi danas na sjednici da, između ostalog, razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine (skraćeni postupak), te Prijedlog zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i druge tačke. Zastupnici su usvojili Dnevni red i zapisnik sa prošle redovne sjednice.

Arijana Memić, zastupnica Naroda i pravde u Skupštini KS, uputila je zastupničko pitanje uputila je Zavodu za hitnu i medicinsku pomoć KS, te je istaknula da joj do sada nijednom nisu kompletno odgovorili na upite. 

"Audio snimci koje sam zaprimila 5. aprila 2019. godine, a odnose se na intervenciju od 8. februara 2016. godine. Većina audio zapisa pokazuje datum obrade 8. februar, što je i zas očekivati obzirom da ne bi trebalo iste obrađivati. Međutim, neki od zapisa su obrađivani, a datum obrade je 8. novembar 2016. godine,tražim odgovor zašto su obrađivani i kome su sve dati na uvid, te da li su audio zapisi obrađivani ili skraćivani. Evidentno je da mi niste dostavili sve audio zapise", kazala je Memić i dodala:

"Na osnovu odgovora zapriljenog 5. aprila, navodite da se kardiomobil može zaustaviti u zavisnosti od promjena stanja pacijenta, upućujem ponovo zahtjev da mi dostavitie koji su to razlozi, odnosno simptomi, da li je jedan od simptoma i nagon za povraćanje. Tražim da mi dostavite snimcke apsolutno svih poziva u periodu od 21.30 do 22.52 za 8. februar 2016. godine. Moram se kratko osvrnuti i na istup direktora Zalihića u medijima o slučaju Memić. On je 26. februara potvrdio navode dopisa u kojem jasno daje do znanja da je ekipa Hitne pomoćui prvo ukazala pomoć lakše povrijeđenoj Alisi Mutap, a tek onda teže povrijeđenom Dženanu Memiću", zaključila je Arijana.

Zastupnica Memić je postavila pitanje i o kršenju regulacionih planova na podurčju Općine Ilidža, te je tražila odgovore od Ministarstva prostornog uređenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije