Bolnica za plišane medvjediće: Mališani kroz igru pobijedili strah od doktora

Promotivni tekst
Bolnica za plišane medvjediće: Mališani kroz igru pobijedili strah od doktora
Foto: Republic / Mališani kroz igru pobijedili strah od doktora

U organizaciji Predškolske ustanove Ću-Ću, marketing agencije Republic i Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini BoHeMSA održana je edukativno-zabavna radionica „Bolnica za plišane medvjediće“.

Tako su dječica iz vrtića Ću-Ću, s organizatorima Indirom Krkbešević i Alenom Ćorovićem, te specijalistom urgentne medicine dr. Merimom Šišić i studenticama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Lejlom Ivanišević i Eminom Letić, na veoma zabavan i interaktivan način naučili što treba raditi kada se neko ozlijedi, na koji način se kontaktiraju doktori i što to doktor radi kada smo bolesni.

Kroz igru, smijeh i avanture nestašnog mede, mališani su proveli nezaboravnih sat vremena u „Bolnici za plišane medvjediće“, gdje su u saradnji sa pravim doktorima pregledali i liječili svoje medvjediće.

Kako bi djecu educirali o važnosti medicinskog pregleda, te ih oslobodili straha od doktora, Predškolska ustanova Ću-Ću iz Sarajeva i agencija Republic, pokrenuli su interaktivne radionice „Bolnica za plišane medvjediće“ za djecu uzrasta od 4 do 8 godina.

Radionice su zamišljene tako da se djeca kroz igru i puno zabave educiraju o važnosti doktorskog pregleda, lične higijene i preventive, te upoznaju s doktorskim instrumentima. Djeca aktivno učestvuju u radu te zajedno sa doktorima simuliraju procese liječenja svojih medvjedića, koji se realno odvijaju u ambulantama – od primanja, liječenja i otpuštanja pacijenata.

Na kraju radionice, na radost svih mališana, svako od njih je na poklon dobio doktorske setove za djecu, plišane medvjediće i brojne slastice od prijatelja projekta kompanije dm drogerie markt, Raiffeisen banke, Podravke (Lino), Poliklinike Altrium, DNA Plus i kompanije KIB.

Organizatori procjenjuju da će radionice, koje će se održavati do kraja tekuće godine u Kantonu Sarajevo, svakog zadnjeg vikenda u mjesecu, pohađati preko 100 djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije