KS / Važna informacija: U ovim ulicama najavljena izmjena režima saobraćaja

06. 08. 2021. u 15:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je KJKP Vodovod i kanalizacija, kao izvođaču radova, provođenje privremene izmjene režima saobraćaja u ulici Bosanskih gazija na Ilidži, za period od 9. do 31. augusta 2021. godine, u terminu od 00:00 do 24:00, radi izvođenja radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Privremena obustava saobraćaja, između ostalog, sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila u dijelu kolovoza u kojem se izvode radovi, dok preostali dio ostaje slobodan za saobraćaj. Za funkciju ove kolovozne trake potrebno je obezbijediti, po potrebi, i korištenje čeličnih ploča.

Također je neophodno osigurati obustavu pješačkog saobraćaja na dijelu izvođenja radova sa preusmjeravanjem sigurnim dijelom javno-prometne površine.

U periodu od 08:00 do 16:00 sati regulaciju saobraćaja vršit će ručnim putem.

Ovo resorno ministarstvo danas je izdalo dopunsko rješenje kojim odobrava izvođaču radova KJKP “RAD”, u periodu od 9. do 13. augusta 2021. godine, u terminu 00:00 do 24:00 sata, obustavu saobraćaja za motorna vozila u ulici Hamdije Kreševljakovića, konkretno na njenom dijelu od autobuske okretnice „Drvenija” do skretanja prema ulici Obala Isa-bega Ishakovića (park „At Mejdan”), uz obavezu preusmjeravanja saobraćaja alternativnim pravcima.

“Radi potpune obustave saobraćaja u definisanom terminu potrebno je koordinirati i prilagoditi linije javnog gradskog prevoza, te na svakom stajalištu obavijestiti sve korisnike ove vrste prevoza o njegovoj obustavi predmetnom dionicom”, naložili su iz Ministarstva.

Ovim rješenjem je definisana obaveza izvođaču radova da saobraćaj preusmjerava na alternativne pravce, i to na saobraćajnice Skenderija – Čobanija - Obala Kulina bana i Hamdije Kreševljakovića - Obala Isa-bega Ishakovića - Čumurija - Obala Kulina bana.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA