Bez vode više od 40 sarajevskih ulica

Fena
Bez vode više od 40 sarajevskih ulica
KJKP Vodovod i kanalizacija / Ilustracija
KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo saopćilo je da će se danas popravke kvarova vršiti na lokacijama:

Mahmutovac, Paje, Paje Malta, Kamenica, Iza Hrida, Iza bašče, Timurhanova, Balibegovica, Mujkanovića, Nad mejdan, Tale Ličanina, Brdo Džamija, Za beglukom, Platnaže, dio naselja Kovačevac, Rogačići, Ahatovička, Alije Nametka.

Popravke kvarova vršit će se i na lokacijama: Mihrivode, Medrese, dio ulice Safvet bega Bašagića, Grličića Brdo, Sedrenik, Zmajevac, Rogina, Vinograd, Halida Kajtaza, dio ulice Braće Begić, Novopazarska, Vrbovska, Vejsila Čurćića, Kodžina, Teočačka, Mahmuta Mahmutovića, Mustafe M. Pašića, Smaila Šikala, Ragiba Đinde, dio naselja Boljakov Potok i Braće Bešo.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u ulicama: Kasima Hadžića, Ragiba Džinde, Bakarevića, Boraca Zlatišta i Močila. U Dispečerskom centru primljeno je ukupno 48 telefonskih i terenskih prijava (15 na vodomjerima, 30 na vodovodnoj mreži i tri druge vrste).

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata planirala je izlazak na 12 lokacija radi otklanjanja kvarova. Radovi će se izvoditi u ulicama: Mahmutovac, Balibogovica, Alije Nametka, Mihrivode, Sedrenik, Iza Hrida, Halida Kajtaza, Novopazarska, Mustafe Muje Pašića, Braće Bešo, Plantaže, Ahatovićka.

Na više lokacija će se vršiti odleđivanje vodovodnih priključaka. Bit će vršena i isključenja dužnika. Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do osam sati imala prijavljena 72 kvara u šahtovima tj. vodomjernim garniturama.

S obzirom na pojačan intenzitet popravki, iz KJKP "ViK" Sarajevo još jednom apeliraju na potrošače za strpljenje i razumijevanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije