Novi Grad / Besplatna zabava na ledu: Otvoreno još jedno klizalište u Sarajevu

15. 12. 2019. u 17:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 35

Općina Novi Grad Sarajevo obilježava 42. godinu postojanja. Tim povodom u Centru Safet Zajko danas je upriličeno druženje za građane uz roštilj i prigodan zabavni program, a otvoreno je i klizalište za najmlađe sugrađane koji će dane predstojećeg zimskog raspusta moći provoditi uživajući na ledenoj plohi. Klizalište će biti otvoreno do sredine februara, a ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali i duže. Ljubitelji klizanja moći će se klizati radnim danima i vikendom od 9 do 22 sata.

Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od 1 KM.

Uz prisustvo velikog broja djece, njihovih roditelja i drugih građana klizalište je otvorio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Načelnik je kazao da je Općina Novi Grad kao i proteklih nekoliko godina, u povodu dana Općine - 16. decembra, pored svečane sjednice, organizirala i druženje za građane u Centru „Safet Zajko“. „Imamo sreću da je i ove godine lijepo vrijeme, a tim povodom otvoreno je i klizalište za naše najmlađe koje će im biti na raspolaganju narednih 60 dana. Veliki broj građana došao je da danas zajedno sa nama obilježi godišnjicu formiranja naše Općine“, kazao je načelnik Efendić.

Centar Safet Zajko, mjesto je gdje slobodno vrijeme provodi veliki broj građana Sarajeva tokom proljetnih, ljetnjih i jesenjih mjeseci, a u narednom periodu radit će se na obogaćivanju sadržaja koji će posjetioce privući i tokom zime. U Općinskom budžetu za iduću godinu planirana su sredstva za adaptaciju nekoliko objekata u kojima će se nalaziti centar za edukaciju i druge aktivnosti, gdje će naši najmlađi i omladina moći provoditi svoje slobodno vrijeme i u toku zimskih mjeseci

 

KOMENTARI (1)