Besplatna škola ekologije za komšiluk u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Besplatna škola ekologije za komšiluk u Sarajevu
FOTO: Društvene mreže / Neobična poruka

Stanovnici Sarajeva svakodnevno su svjedoci neodgovornog ponašanja brojnih sugrađana koji smeće odlažu na nepropisna mjesta. 

Jednom stanovniku glavnog grada BiH takvo ponašanje komšija je dosadilo, pa ih je zanimljivom porukom pokušao "ekološki osvijestiti"

"Poštovane komšije, ruka se osušila i Vama i najmilijima, ko i pored dovoljno prostora u kontejeneru smeće baci pored. A one koje ja vidim da čine navedeno, ja ću ih lično osušiti", naveo je, uz srdačne pozdrave i nacrtano srce.  

Naravno, nije trebalo dugo da se poruka nađe na društvenim mrežema, gdje je ovaj Sarajlija nasmijao, ali i dobio podršku mnogih. 

Da su građani Sarajeva "uzeli stvar u svoje ruke" u uvođenju reda, dokazuje i primjer koji je Radiosarajevo.ba objavio ranije danas, kada je neko istresao gomilu smeća na jedan automobil u Sarajevu.

Na Facebook stranici Prljavi grad Sarajevo objavljene su fotografije, uz pojašnjenje da automobil koji je završio u smeću pripada osobi koja svakodnevno ugrožava sigurnost građana, jer nepropisno parkira. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije