Benjamina Karić o spomeniku kralju Tvrtku u Banjoj Luci: 'Zašto se ponižava Sarajevo?'

/ Komentari (35)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Eh, nazalost, kako kaze Benjamina, to je

ispolitizirano do bola. Prebrajaju se krvna zrnca, analizira iz kojeg od tri naroda je mogao bit Tvrtko (a jasno je da je bio Hrvat) i onda nekima ne odgovara.

N

Samo ti ocekuj da oni sami prestsnu da ponizavaju drzavu. Pleme je to divlje

Kralj Tvrtko

je bio musliman! Selam Alejk Tvrtko!

Haha

Tvrtkov spomenik ne pristaje ni Sarajevu ni Banja Luci. Ako se već htjelo postaviti spomenik Tvrtku kojeg su se usput rečeno muslimani “sjetili” prije tek nekoliko godina onda je to trebalo biti učinjeno na Bobovcu, u Ključu ili Jajcu.

*** su to!

Samo ti ocekuj da oni sami prestsnu da ponizavaju drzavu. Pleme je to divlje ka N

Guest

PEEET! PETICA! Bosanski pozdrav Otvoren dlan i podignuta ruka-nema boljeg pozdrava za ljubitelje BiH.

@@

Tvrtkov spomenik ne pristaje ni Sarajevu ni Banja Luci. Ako se već htjelo postaviti spomenik Tvrtku kojeg su se usput rečeno muslimani “sjetili” prije tek nekoliko godina onda je to trebalo biti učinjeno na Bobovcu, u Ključu ili Jajcu. ka Haha Slažem se za Bobovcu, a isto bi trebo u Varešu

Ne pijem dok Paja vozi

>>PEEET! PETICA! Bosanski pozdrav Otvoren dlan i podignuta ruka-nema boljeg pozdrava za ljubitelje BiH. ka Guest<<Meni je bolji spomenik u Tuzli

pupak

Normalno da smeta svakom zdravog razuma ovakav karikaturalni spomenik, Tvrtko kao ispao iz diznijevog crtanog. Zali boze para. Mozete ga postaviti na Ilidzu u kinderland..

Ma ja ba, Tvrdkidin!

je bio musliman! Selam Alejk Tvrtko! ka Kralj Tvrtko

I ta stoji. Ali moze biti posvuda po jedan.

Tvrtkov spomenik ne pristaje ni Sarajevu ni Banja Luci. Ako se već htjelo postaviti spomenik Tvrtku kojeg su se usput rečeno muslimani “sjetili” prije tek nekoliko godina onda je to trebalo biti učinjeno na Bobovcu, u Ključu ili Jajcu. ka Haha

zato što talibanija hoće spomenik

EL-FATIHU! mi smo el-fatihovi sinovi, reče smrdalija.

Ljiljan:SERVI FUUUJ KARPATSKA GOVNA

REKOH HA DAVNO SVE DOK NE ZABRANIŠ ULAZAK ĐIKANA U ŠEHER NEĆE BITI DOBRO!!

Ljiljani nisu sa Karpata

***

King Charles

Kakve veze imaju BiH muslimani saTvrtkom? Pa nije vas ni bilo na podruciju BiH kada je Tvrtko zivio. Da ne idemo u tehnicke detalje kako ste se "pojavili" na ovim prostorima.

R BiH

Nas Kralj Tvrtko !!Slava Bosni iHercegovini i smrt njenim dusmanima vlaskim njuskama i katolickim hemoroidima…Amin

***

***

Gh

Pa kako je to moguce gospodjo pusikaric u vasem multi-kulti sarajevu, u kojem na svakom cosku vise zastave tog istog tvrtka sa ljiljanima kao simbolima svetog trojstva, kojeg bosnje kao muslici kategoricki odbijaju? Zar u tom istom sarajevu stalno ne izdajete knjige i pravite predavanja i predstave o tom istom tvrtku, ne bi li nekako izbrisali njegovo dokazano srpsko porijeklo? A sad ne moze spomenik tom istom tvrtku. Nema vecih sizofrenika, mjenjaca identiteta i licemjera od bosnja. Najbolje da erdoganu podignete spomenik, on je vas babo.

JUGOSLAVIJA

Nas Kralj Tvrtko !!Slava Bosni iHercegovini i smrt njenim dusmanima vlaskim njuskama i katolickim hemoroidima…Amin ka R BiH Ti si budala najveca zar osmanlije nisu okupirali kralja Tvrtka srbina i srpsku hrvatsku bosnu i tako ti postao osmanlija

Krv_i_cast

Kralju Srpskom Tvrtku Kotromanicu mesto je u Hriscanskom delu Bosne....ne moze on biti tamo gde su Husa, Mujo, Aferim, Babun i ostali Afrikaneri....Bosna Hriscanima!!!

Besmisleno

mi je ovo svojatanje ondašnjih b. kraljeva, jer onda nije bilo nacija kakve danas poznajemo. Moderne nacije su se formirale u drugoj polovici 19.-og stoljeća, a bošnjačka čak 1993. To su činjenice, koje ne treba zloupotrebljavati, a još manje mijenjati. Bolje ih je uzeti kao nešto što vas povezuje kao narode.

Micky

Ja što vas svetosavci prave budalama! Zar ste toliko naivni da ne vidite da vam sve blokiraju? Ko je ta Anđelina Ošap? Zašto je uopšte uzimate u razmatranje? Većina je glasala ZA! Zar ne vidite da joj je jedini cilj kao i ostalim svetosavcima da sve blokira!? Jeste li slijepi kod ociju?! Ignorišite je i postavite spomenik! Djavo je odnio šalu! Dotučna teroristkinja i ne zivi u gradu već u nekoj vuko****ni na proplanku.

Micky

ispolitizirano do bola. Prebrajaju se krvna zrnca, analizira iz kojeg od tri naroda je mogao bit Tvrtko (a jasno je da je bio Hrvat) i onda nekima ne odgovara. ka Eh, nazalost, kako kaze Benjamina, to je Koji si ti kreten! To je za Ginisovu knjigu rekorda! Hrvati nisu ni postojali u vrijeme Tvrtka! Da si rekao Dalmatinac bio bi barem vjerodostojniji. Ko je tebe učio povijesti? Da nije onaj katoliban Ivan (V)aralica?

***

***

Micky

Smijesno je kada o Kralju Tvrtku raspravljaju narodi koji u njegovo vrijeme nisu ni postojali. Na primjer Hrvati. A za katolibane poruka: " Govorim o narodima a ne vjerskim zajednicama, stoko klerofašistička što naciju prodade za večeru!"

Valter

Park kod vjecnice idealno mjesto

Ljiljani nisu sa Karpata

***

Jesi ga pitao kad znaš?

ispolitizirano do bola. Prebrajaju se krvna zrnca, analizira iz kojeg od tri naroda je mogao bit Tvrtko (a jasno je da je bio Hrvat) i onda nekima ne odgovara. ka Eh, nazalost, kako kaze Benjamina, to je

Ccc

Stefan Tvrtko Kotromanic, o cemu ti zenska glavo pricas. Covjek Srbin od glave do pete bio, jeste vi toliko bezobrazni ili ste stvarno toliko isprani mozgovi i zaludjeni?

Kako

Vasi partneri koji su se nabolje promijenili nedaju lokaciju za spomenik. Netreba vam saglasnost sda i bakira zasto kokodacete

@besmisleno

mi je ovo svojatanje ondašnjih b. kraljeva, jer onda nije bilo nacija kakve danas poznajemo. Moderne nacije su se formirale u drugoj polovici 19.-og stoljeća, a bošnjačka čak 1993. To su činjenice, koje ne treba zloupotrebljavati, a još manje mijenjati. Bolje ih je uzeti kao nešto što vas povezuje kao narode. ka Besmisleno Tacno je da nisu postojale nacije, ali su itekako postojali narodi, a tvrtko je bio etnicki srbin iz loze nemanjica. U svim njegovim poveljama se kaze da je on kralj srblja, znaci srba i onda nabraja teritorije kojima vlada, kao sto je bio tada obicaj. Sam je napisao za svoje roditelje da su srpska gospoda, da ne spominjem da je krunisan u pravoslavom manastiru mileseva po pravoslavnom obicaju spc, i to dvostrukom krunom tj. dvostrukim vijencem koji simbolizuje da je tada postao kralj bosne i kralj raske. I sad ces mi reci i da je srpsko ime u svim tim poveljama i obredima iz tog vremena izmisljeno? A hrvatska nacija je izmisljena u vatikanu, da se zapad preko nje bori protiv srba, kao sto je 1993. izmisljena i bosnjacka nacija da nastavi to isto. Sta mislis zasto zapad svo vrijeme u bih podrzava bosnje iako su islamisti, a ne katolike hrvate? Pa zato sto bosnje u svemu kontriraju srbima u korist zapada, a hrvati su se poceli dogovarati sa srbima sto se zapadu nikako ne svidja. A ako ne znas razliku izmedju naroda i nacije, onda nemamo o cemu dalje raspravljati.

@Micky

Smijesno je kada o Kralju Tvrtku raspravljaju narodi koji u njegovo vrijeme nisu ni postojali. Na primjer Hrvati. A za katolibane poruka: " Govorim o narodima a ne vjerskim zajednicama, stoko klerofašistička što naciju prodade za večeru!" ka Micky A jesu li postojali srbi kao narod ili su i oni izmisljeni, je li pripadnice naroda koji je nastao 1993. u holiday innu? Tacno je da nisu postojale nacije, ali su itekako postojali narodi, a tvrtko je bio etnicki srbin iz loze nemanjica. U svim njegovim poveljama pise da je on kralj srblja, znaci srba i onda nabraja teritorije kojima vlada, kao sto je bio tada obicaj. Sam je napisao za svoje roditelje da su srpska gospoda, da ne spominjem da je krunisan u pravoslavom manastiru mileseva po obicaju srpske pravoslavne crkve, i to dvostrukom krunom tj. dvostrukim vijencem koji simbolizuje da je tada postao kralj bosne i kralj raske. I sad ces mi reci i da je srpsko ime u svim tim poveljama i obredima iz tog vremena izmisljeno? A hrvatska nacija je izmisljena u vatikanu, da se zapad preko nje bori protiv srba na balkanu, kao sto je 1993. izmisljena i bosnjacka nacija da nastavi to isto. Sta mislis zasto zapad svo vrijeme u bih podrzava bosnje iako su islamisti, a ne katolike hrvate? Pa zato sto bosnje u svemu kontriraju srbima u korist zapada, a hrvati su se poceli dogovarati sa srbima sto se zapadu nikako ne svidja. Kao sto podrzavaju i albance, bitno je samo da si protiv srba i onda imas njihovu punu podrsku.

Ti si sve pobrkao i vjeru i naciju

Kakve veze imaju BiH muslimani saTvrtkom? Pa nije vas ni bilo na podruciju BiH kada je Tvrtko zivio. Da ne idemo u tehnicke detalje kako ste se "pojavili" na ovim prostorima. ka King Charles

TM770803

hoćete vi SNSD u koaliciji. Eto vam sad. To otvoreni bestidni sljedbenici agresije i okupatorske sluge.

Nedjo

Treba mu spomenik u Srebrenicu gdje rodjen

/ Najnovije