KS / Anketa dostupna građanima: Izrazite svoje mišljenje o budućem izgledu Hastahane

16. 02. 2022. u 12:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Općina Centar Sarajevo poziva građane za izražavanje svog mišljenja i vizija o prostoru Hastahana na platformi Urban Lab Centar.

Online platforma za učešće građana u osmišljavanju javnih prostora u Bosni i Hercegovini - www.centar.urbanlab.ba privukla je pažnju brojnih građana i građanki Sarajeva, koji su iskoristili priliku da putem platforme izraze svoje mišljenje o budućem izgledu javnog prostora Hastahana.

Platforma je inovativni virtualni alat koji je razvio Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, a pomaže lokalnim vlastima da prikupe ideje građana za obnovu javnih prostora, poput ulica, parkova, trgova ili zapuštenih lokacija.

Prva lokalna uprava koja koristi platformu za prikupljanje mišljenja javnosti o budućim funkcijama jednog javnog prostora je Općina Centar Sarajevo, a prvi lokalitet lokalitet u fokusu je prostor trenutnog parka Hastahana na Marijin Dvoru.

Javne konsultacije o budućem izgledu i sadržajima Hastahane otvorene su do 18. februara.

Urban Lab Hastahana dio je inicijative "Re-Imagine: Moja ulica, moja mašta" koju zajednički provode Općina Centar Sarajevo, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP u BiH), Grad Sarajevo i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu, navodi se u saopćenju Općine Centar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)