Anketa dostupna građanima: Izrazite svoje mišljenje o budućem izgledu Hastahane

7
Radiosarajevo.ba
Anketa dostupna građanima: Izrazite svoje mišljenje o budućem izgledu Hastahane
Foto: Općina Centar / Upućen poziv građanima o Hastahani

Općina Centar Sarajevo poziva građane za izražavanje svog mišljenja i vizija o prostoru Hastahana na platformi Urban Lab Centar.

Online platforma za učešće građana u osmišljavanju javnih prostora u Bosni i Hercegovini - www.centar.urbanlab.ba privukla je pažnju brojnih građana i građanki Sarajeva, koji su iskoristili priliku da putem platforme izraze svoje mišljenje o budućem izgledu javnog prostora Hastahana.

Platforma je inovativni virtualni alat koji je razvio Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, a pomaže lokalnim vlastima da prikupe ideje građana za obnovu javnih prostora, poput ulica, parkova, trgova ili zapuštenih lokacija.

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Prva lokalna uprava koja koristi platformu za prikupljanje mišljenja javnosti o budućim funkcijama jednog javnog prostora je Općina Centar Sarajevo, a prvi lokalitet lokalitet u fokusu je prostor trenutnog parka Hastahana na Marijin Dvoru.

Javne konsultacije o budućem izgledu i sadržajima Hastahane otvorene su do 18. februara.

Urban Lab Hastahana dio je inicijative "Re-Imagine: Moja ulica, moja mašta" koju zajednički provode Općina Centar Sarajevo, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP u BiH), Grad Sarajevo i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije