Ambasador Katara na Diplomatskom zimskom bazaru: Drago nam je da možemo pomoći djeci u BiH

2
Radiosarajevo.ba
Ambasador Katara na Diplomatskom zimskom bazaru: Drago nam je da možemo pomoći djeci u BiH
Foto: Ambasada Katara u BiH / Diplomatski zimski bazar

Ambasada Države Katar učestvuje na prestižnom Diplomatskom zimskom bazaru koji se danas, 2. decembra, održava u dvorani Mirza Delibašić u sarajevskoj Skenderiji. Sav prihod od ovog, po mnogima, najvećeg humanitarnog događaja u zemlji namijenjen je malim organizacijama koje rade na pomoći djeci i mladima u nepovoljnom položaju širom Bosne i Hercegovine.

Uz više od 45 ambasada i međunarodnih organizacija, na Zimskom bazaru je predstavljena i Država Katar, njena kultura, hrana, kao i prigodne poruke te zemlje Zaljeva. Diplomatski zimski bazar tim povodom posjetio je i NJ. E. Meshaal Ali Mohammad Abdullah Al-Attiyah, katarski ambasador u Sarajevu.

"Ambasada Države Katar u Bosni i Hercegovini učestvuje sa drugim prijateljima iz akreditovanih ambasada i međunarodnih i domaćih organizacija u aktivnostima koje doprinose podršci nevladinim i civilnim udruženjima koje se bave brigom o djeci", istakao je ambasador Al-Attiyah.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Kako je dodao, Katar se, uz ostalo, predstavlja s predmetima koji na određen način održavaju vrijednosti kulture njegove zemlje. Tu su i igračke za djecu, te neke vrste hrane specifične za Državu Katar i Bliski istok.

"Nadam se da ćemo na bazaru postići odlične rezultate, pogotovo što je bosanski narod poznat po svojoj humanosti i pružanju pomoći, koliko god je to moguće. Nadamo se da ćemo i u budućnosti učestvovati u dobrotvornom radu koji ima za cilj da podrži sve one kojima je potrebna pomoć u Bosni i Hercegovini", poručio je ambasador Al-Attiyah.

Diplomatski zimski bazar oduševio posjetioce: Bosanci i ovaj put pokazali veliko srce

Diplomatski zimski bazar oduševio posjetioce: Bosanci i ovaj put pokazali veliko srce

Dobrovoljni članovi Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara za 2023. godinu su: Gry Reinertsen (Norveška), predsjedavajuća Organizacionog odbora, te Ilona Stölken (Njemačka), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija), Tania Messerli (Švicarska) i Madeline Ben Atiković (Filipini).

Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija u BiH koja pomaže djeci i mladima, te njihovim porodicama širom Bosne i Hercegovine, uključujući i one u teškom finansijskom i socijalnom stanju, te sa fizičkim i mentalnim poteškoćama, saopćili su
ranije organizatori.

Prošle godine na Diplomatskom zimskom bazaru prikupljeno je 234.000 KM, a ove godine se nadaju da će ostvariti rekordne rezultate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije