Aljoša Čampara: 'Izbacivanje Stranke za BiH iz Vlade KS nije politički opravdano'

4
Radiosarajevo.ba
Aljoša Čampara: 'Izbacivanje Stranke za BiH iz Vlade KS nije politički opravdano'
Fena / Aljoša Čampara

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara (Narod i pravda) komentarisao je na gostovanju na televiziji BHRT rekonstruisanje vlade u ovom kantonu. 

Iako je dio vladajuće koalicije, Aljoša Čampara nije se u potpunosti usaglasio sa stavom svojih kolega da je bilo neophodno izbaciti Stranku za Bosnu i Hercegovinu iz vlasti. 

"Mislim daje Trojka napravila dobar koncept koji je pokazao da se može na taj način raditi i funkcionirati. Oni su sad odlučili da krenu dalje bez SBiH-a. Bojim se da to možda nije politički opravdan potez, iako je SBIH zaslužila neke stvari", rekao je Čampara. 

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

"Trebalo je razmisliti najmanje. Evo zašto: Trojka je trebala povećavati koalicioni kapacitet. Mi ih sad guramo u opoziciju sa SDA i smanjujemo sebi kapacitet. Oni su sad podržali SDA-ovog kandidata u Starom Gradu. Trebalo je hladne glave razmisliti", dodao je zastupnik NiP-a u SKS te rekao: 

"Vrijeme će pokazati jesmo li pogriješili. Mislim da je trebalo pokušati još, na drugi način. Oni jesu to zaslužili jer je dogovor bio da se ide i na federalnom nivou zajedno, tu su se ponašali nekorektno i ostavili Trojku na cjedilu. Ali mislim da smo trebali povećavati koalicioni kapacitet, a ne smanjivati ga", rekao je Aljoša Čampara tokom gostovanja na BHRT. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije