Ajnadžić predstavio projekte: Prioritet je modernizacija Olimpijskog stadiona

Fena
Ajnadžić predstavio projekte: Prioritet je modernizacija Olimpijskog stadiona
/ Fena
Novoizabrani načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić sastali su se danas s predsjednicom Bosansko-mađarskog društva Marikom Strack.

Na ovom sastanku prezentirali su više od 20 projekata koje će Općina Centar Sarajevo u narednom periodu ponuditi na domaćem i međunarodnom tržištu zainteresiranim investitorima.

Ajnadžić je naglasio da je na vrhu prioriteta Općine Centar modernizacija Olimpijskog stadiona 'Asim Ferhatović Hase' Koševo.

"Za ovaj projekt nikada nije vladao veći interes. Modeli su poznati, a to su koncesija ili javno-privatno partnerstvo. Imamo interes investitora iz Mađarske, konzorcija iz Njemačke, investitora iz Kuvajta, a posljednji u nizu je i njemački sportski gigant Bayern München", pojasnio je Ajnadžić.

Strack je istakla da su predstavnici iz Mađarske nekoliko puta posjetili stadion Koševo, gdje su informirani o trenutnoj situaciji.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar predstavio je, između ostalih, i projekte javne garaže kod Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, uređenje Merhemića trga s podzemnom garažom, poslovni objekt s podzemnom garažom smješten iza objekata Unitic, projekt sportsko-rekreativnog kompleksa Hastahana te javnu garažu uz Opću bolnicu 'Prim. dr. Abdulah Nakaš'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije