Ajnadžić obradovao prvačiće novim školskim torbama i priborom

Radiosarajevo.ba
Ajnadžić obradovao prvačiće novim školskim torbama i priborom
Prvog dana nove školske godine Općina Centar je za svoje prvačiće iz 11 osnovnih škola sa svog područja tradicionalno organizovala podjelu školskih ruksaka sa priborom.

Tokom dana, 4. septembra 2017. godine kada su učenici sjeli u školske klupe u Kantonu Sarajevo, načelnik Općine Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, kulturu i sport Zakirom Šero, tokom posjete osnovnim školama u Centru mališanima uručio školske torbe i pribor.

Načelnik Ajnadžić je u Osnovnoj školi „Vladislav Skarić“ prvačićima i njihovim roditeljima zaželio sretan početak školovanja i rekao da će od iduće godine Općina za prvačiće obezbijediti i knjige.

"Općina Centar na ovaj način iskazuje najljepšu dobrodošlicu našim đacima kojima želimo reći da obrazovanje nije trošak već ulaganje u budućnost i da je to investicija koja se najbrže vraća. Želimo da ovi prvačići sutra budu dobri graditelji države Bosne i Hercegovine. Važno je da učite i govorite što više jezika, jer će vam dobro doći u budućnosti. Općina Centar je jako zadovoljna da danas 602 prvačića iz Centra dobiju na dar školske torbe sa priborom. Donio sam odluku da od naredne godine, osim nabavke ruksaka i školskog pribora, izdvojimo sredstva za nabavku knjiga za prvačiće", rekao je Ajnadžić i dodao da je također u planu da se u ovoj školi napravi i multifunkcionalna sportska ploha.  

Osim škole „Vladislav Skarić“ tokom dana su predstavnici Općine obišli i ostale škole na njenom području gdje su uručene torbe sa priborom za prvačiće u školama: „Hasan Kaimija“, „Safvet-beg Bašagić“, “Alija Nametak“, „Silvije Strahimir Kranjčević“, „Nafija Sarajlić“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Hasan Kikić“, „Isak Samokovlija“ i „Musa Ćazim Ćatić’’.

Za ovu namjenu Općina Centar je iz budžeta izdvojila 42.000 konvertibilnih maraka.

Prvačićima iz Osnovne škole Katoličkog školskog centra ruksaci sa školskim priborom će biti uručeni u subotu, 9. septembra 2017. godine.

Na ovoj donaciji su posebno bili zahvalni roditelji djece slabijeg imovinskog stanja kojima je ova gesta Općine Centar pomogla da njihovi prvačići bezbrižnije krenu u školu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije