Sjećanje na borce 105. motorizovane brigade Armije RBiH

J. Ć., F. Z.
Sjećanje na borce 105. motorizovane brigade Armije RBiH
Brojne delegacije i boračka udruženja danas su u okviru obilježavanja 24. godišnjice 105. motorizovane brigade Armije RBiH položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima u haremu Alipašine džamije i na mezaru Alije Izetbegovića.

Uz odavanje počasti, minutu šutnje i učenje Fatihe saborcima, šehidima i hrabrim mališanima, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić istaknuo je da neće dozvoliti da se sjećanje na njih izbriše, ali da su svakako zajednička i bolja budućnost prioritet.

"Naši saborci iz 105. motorizovane brigade Armije BiH su nas obavezali da moramo zbog generacija koje dolaze osigurati stabilnu, prosperitetnu i europsku državu Bosnu i Hercegovinu. Vjerujem da imamo potencijala da to dovedemo do kraja", rekao je Ajnadžić, koji je bio general Armije RBiH i Vojske FBiH.

Također, cvijeće je položeno i počast odata na spomen-obilježju Vječna vatra, spomeniku ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, 1992-1995, pomoćnom stadionu Koševo, te Groblju sveti Marko, sveti Josip, Lav i Humka.

U nastavku dana bit će upriličena i svečana sjednica Općinskog vijeća Centar na kojoj će biti odata počast poginulim pripadnicima 105. brigade i predstavljen ratni put ove brigade, te uručivanje simboličnih novčanih donacija za članove 50 porodica pripadnika 105. motorizovane brigade.

Podsjećamo, ova brigada je formirana 18. februara ratne 1993. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije