Ljubić i Tihić razgovarali o ustavnoj reformi

Radiosarajevo.ba
Ljubić i Tihić razgovarali o ustavnoj reformi
Predsjednik HDZ-a 1990 dr. Božo Ljubić i predsjednik SDA Sulejman Tihić razgovarali su danas u sjedištu SDA u Sarajevu o ustavnoj reformi u BiH, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990.

Sugovornici su se složili da bi ustavnu reformu trebalo provesti prije održavanja sljedećih izbora.

Dr. Ljubić i Tihić posebno su istaknuli nužnost unapređenja funkcioniranja državnih institucija i funkcioniranja vlasti u Federaciji BiH u uvjetima globalne recesije, koja je logično zahvatila i Bosnu i Hercegovinu. U vezi s tim, oni su zaključili da razvojne projekte treba nastaviti i nove započeti, pri čemu se ne smije zanemariti i skrb za ugrožene socijalne kategorije stanovništva.

Sugovornici su se također složili da treba imenovati rukovodeće ljudi na čelu državnih i entitetskih institucija kako bi one mogle funkcionirati u punom kapacitetu, vodeći računa o nacionalnoj zastupljenosti i o stranačkoj pripadnosti svih stranaka vladajuće većine.

Dr. Ljubić i Tihić istaknuli su važnost redovite komunikacije stranačkih lidera, posebno iz vladajuće većine, a sve u funkciji efikasnijeg funkcioniranja institucija, stoji na kraju priopćenja.

fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije