LGBT aktivisti će bojkotovati turističke posjete Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
LGBT aktivisti će bojkotovati turističke posjete Hrvatskoj

Rezultati referenduma o definiciji braka u Ustavu Republike Hrvatske, na kojem je 65 posto građana odlučilo da je brak isključivo zajednica muškarca i žene, mogli bi se negativno odraziti na turizam ove zemlje, piše agencija Bloomberg.

Naime, LGBT aktivisti i aktivističke organizacije koje se bore za prava ove, već diskriminsane manjine, mogli bi pozvati na bojkot hrvatskog turizma i ozbiljno naštetiti industriji koja godišnje donosi 9,5 milijardi dolara i čini petinu privredne proizvodnje, pišu hrvatski mediji, prenosi Srna.

Zbog 946.000 Hrvata koji su na referendumu glasali za i tako promijenili Ustav na štetu ljudskih prava jedne manjine, uspješnost naredne turističke sezone dovedena je u pitanje, navodi Bloomberg.

Paul Burns iz organizacije GETA (Gay European Travel Association) smatra da će LGBT aktivisti širom svijeta reagovati na odluku hrvatskih birača, te da će doći do poziva da Hrvatsku bojkotuju ne samo gay osobe, nego i njihove porodice i prijatelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije