Kontrola zakonitog organiziranja dočeka Nove godine

Radiosarajevo.ba
Kontrola zakonitog organiziranja dočeka Nove godine
Pred novogodišnje praznike inspektori Porezne uprave FBiH na području Federacije BiH izvršit će kontrolu ugostiteljskih objekata u kojima se organiziraju zabavne priredbe (estradni program, odnosno muzika uživo).

Inspektori Porezne uprave FBiH će kod svih organizatora estradnog programa vršiti kontrolu ugovora o autorskom djelu koji su dužni zaključiti s izvođačem, odnosno visinu ugovorenog iznosa autorskog honorara-naknade za izvođenje programa, a u skladu s kantonalnim propisima vršit će se kontrola prijave komunalne takse za izvođenje žive muzike.

Porezna uprava FBiH će nakon Nove godine nastaviti ovu aktivnost i izvršiti provjeru kod nadležnih organizacionih jedinica da li su organizatori estradnog programa izvršili svoju obavezu obračuna, obustave i uplate poreza na dohodak po stopi od 10 posto koju su dužni izvršiti prilikom svake isplate autorskog honorara izvođaču.

U svim slučajevima nepoštivanja zakona Porezna uprava FBiH će na licu mjesta izdati prekršajni nalog, a zatim kod organizatora estradnog programa provesti cjelovit inspekcijski nadzor poslovanja.

Porezna uprava FBiH podsjeća sve organizatore estradnog progarama da blagovremeno i u skladu sa Zakonom izvrše svoje porezne obaveze da ne bi doveli u pitanje uspješno organizovanje proslave novogodišnjih praznika, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije