Evropski foto-konkurs: Izmisli novi svijet

Radiosarajevo.ba
Evropski foto-konkurs: Izmisli novi svijet

U kontekstu Evropske godine kreativnosti i inovacija – 2009. godine, Evropska komisija je lansirala konkurs za fotografija pod nazivom „Izmisli novi svijet”.

Pozvani su profesionalni amaterski fotografi svih uzrasta iz Evropske unije da izraze svoju kreativnost. Prestižni žiri će odabrati pobjednike koji će dobiti nagrade u fotografskoj opremi i putovanjima u gradove Evropske unije.

Otvorena je i web stranica takmičenja. Krajnji rok za podnošenje fotografija je 31. august 2009. godine.

Takmičenje fotografa je jedan od nekoliko događaja organizovanih od Evropske komisije u okviru Evropske godine kreativnosti i inovacija. Pod sloganom „Izmisli, kreiraj, inoviraj” radi se na podizanju nivoa svijesti o značaju kreativnosti i inovacija kao ključnoj osobini za lični, socijalni i ekonomski razvoj.

Naglašavanjem kreativnosti i inovacija, Evropska unija želi osigurati vlastitu budućnost u globalnoj utrci kroz osnaživanje kreativnih i inovativnih potencijala u svakom od svojih građana.

Glasnik CePPEI/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije