Danas zasjeda Vijeće ministara BiH

Radiosarajevo.ba
Danas zasjeda Vijeće ministara BiH

Danas zasjeda Vijeće ministara BiH, a na dnevnom redu je razmatranje Informacije o monitoringu Odluke o bezviznom režimu za građane Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti.

Predviđeno je razmatranje Prijedloga sporazuma između BiH i Evropske unije o uspostavi okvira za učešće BiH u operacijama Evropske unije za upravljanje krizama.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Informacija u vezi s izradom novog pravilnika o kriterijima za izdavanje dozvola za unutrašnji i vanjski promet naoružanja i vojne opreme, Prijedlog odluke o uspostavi sistema kontrole za prekogranične programe s državama članicama Evropske unije kao i Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH za izradu pograničnih dokumenata.

Iz Savjeta ministara BiH najavljeno je da će na sjednici biti razmatran i prijedlog sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Indonezije o bezviznom režimu za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Na dnevnom redu naći će se i prijedlog ugovora o čarter letovima, čiji je predlagač Ministarstvo inostranih poslova.

Početak sjednice zakazan je za 10.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije