Znate li u kojem bh. gradu u februaru nije zabilježena krađa vozila?

0
Radiosarajevo.ba
Znate li u kojem bh. gradu u februaru nije zabilježena krađa vozila?
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Vlasnici automobila na području Policijske uprave Doboj u februaru su sačuvali svoje ljubimce na četiri točka od kradljivaca, jer u ovom mjesecu nije zabilježena nijedna krađa vozila.

U dobojskoj policiji navode da su za to zaslužne akcije koje su organizovali u prethodnom periodu.

Podsjetili su da su u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS riješili nekoliko krađa na području policijskih uprava Doboj, Istočno Sarajevo i Banja Luka, a sarađivali su i sa kolegama iz Tuzlanskog kantona.

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

"Jednu grupu lica koja su se bavila krađom vozila uspjeli smo identifikovati i lišiti slobode, čime smo riješili i krađe vozila sa područja grada Doboja i Dervente. I mislim da nam je i to u dobroj mjeri doprinijelo da nemamo prijavljenih krađa vozila. Takođe, znate da smo pred kraj prošle godine imali grupe sa područja FBiH, kada smo riješili krađu šest vozila koja su uglavnom bila starije proizvodnje, to su bili golf dva i pasati. Mi smo te dvije grupe stavili pod kontrolu, odnosno identifikovali, protiv njih podnijeli izvještaje, tako da, evo, sada imamo mirno stanje, pratimo ga dalje", izjavio je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Zimski mjeseci, sve su prilike, nisu popularni među kradljivcima, ne samo vozila, nego i druge imovine, ali zato tokom ljeta policija ima više posla.

"Prvo, zato što nam dolazi veliki broj građana iz inostranstva, a isto tako veliki broj naših građana odlazi na ljetovanje i ostavljaju svoju imovinu neadekvatno obezbijeđenu, pa imamo porast po svim linijama rada", kazao je Radinković.

U februaru nije bilo ni razbojništava, ali zato jeste saobraćajnih nesreća. Naime, zabilježeno je 58 saobraćajki, a jedna osoba je smrtno stradala.

Nijedna saobraćajna nesreća sa posljedicama, kaže Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj, nije se dogodila u dva kružna toka na magistralnom putu M17, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije