Zeničanin pretukao vlasnika u Mostaru, ukrao zlato, pa ga zaustavili građani

0
Radiosarajevo.ba
Zeničanin pretukao vlasnika u Mostaru, ukrao zlato, pa ga zaustavili građani
Foto: todayisrael.com / Ilustracija

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK, Kantonalni sud u Mostaru je odredio zatvor Elviru Pelti, zv.“Abdurahman“ i „Eko“ (1978.), iz Zenice, u trajanju od 1 (jedan) mjesec, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništvo.

Naime, Elvir Pelto se sumnjiči da je dana 27. jula  oko 19,00 sati, u ulici Kralja Petra Krešimira IV kod broja 16, u Mostaru, u Zlatarni „Lea“, vlasništvo P. D., uz upotrebu oružja, ušao u zlataru, zatim drvenom palicom oštećenom P. D. zadao više udaraca po glavi. 

Nakon toga oštećeni je pao na koljena, a Pelto je nastavio udarati u predjelu glave, ramena i ruku više puta, nanijevši mu na taj način tjelesne povrede, nakon čega je oštećeni uspio pobjeći van radnje.  Za to vrijeme je osumnjičenik je iz vitrina uzeo dvije table sa većim brojem komada zlatnog nakita.

Nakon toga, pokušao je pobjeći ali je odmah u prolazu pored zlatarne bio zadržan od strane prolaznika do dolaska policije.

Osumnjičenik Elvir Pelto je povratnik u vršenju kaznenih djela.

Kantonalni sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva ali i ponavljanja kaznenog djela.

Za ovo kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije