Zbog ubistva u pokušaju uhapšena jedna osoba u BiH

0
FENA
Zbog ubistva u pokušaju uhapšena jedna osoba u BiH
Foto: Tuzlanski.ba / Policija na terenu

Službenici Policijske stanice Centar PU Tuzla uhapsili su jednu osobu i predali je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK zbog postojanja osnova sumnje o počinjenju krivičnog djela 'ubistvo u pokušaju'.

"Dana 29. oktobra 2023. godine u centru Tuzle došlo je do fizičkog obračuna u kojem su učestvovala tri lica, kojom prilikom je jedno lice zadobilo povrede. Izlaskom na lice mjesta pronašli učesnike navedenog događaja a radi se o K.N., rođen 2004. godine i A.A., rođena 2003. godine oboje iz Tuzle kojima je oduzeta sloboda, dok je S.I., rođen 2002. godine iz Tuzle vozilom Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla prevezen u UKC Tuzla gdje se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda ali je isti zadržan na daljem liječenju", navode u Upravi policije MUP-a TK.

O događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio poduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se događaj desio. Uviđaj i druge potrebne radnje po nalogu dežurnog tužioca poduzeli su istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Nad K.N. i A.A. je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, nakon koje je osumnjičeni K.N. uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine a u vezi sa članom 28. istog zakona - Ubistvo u pokušaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije