Zbog pjesme izbila tuča na Zlatiboru, vinovnici supruga i pratilac ministra iz BiH

F. V.
Zbog pjesme izbila tuča na Zlatiboru, vinovnici supruga i pratilac ministra iz BiH
Foto: Vijeće ministara/Nova.rs / Ministar Lučić

Supruga državnog ministra Miloša Lučića i njegov pratilac, inače službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine vinovnici su incidenta koji se u nedjelju rano ujutro dogodio u jednom hotelu na Zlatiboru u Srbiji, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Iako postoji više verzija događaja, kako je našem portalu potvrđeno iz više izvora, do incidenta u kojem su učestvovali bh. državljani došlo je kada je supruga ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine tokom proslave druge noći Nove godine oko 4.30 sati zatražila određenu pjesmu. Prema potvrđenim informacijama, tome se usprotivila gazdarica, supruga vlasnika navedenog zlatiborskog hotela, te je došlo do prepirki i gurkanja između njih.

U sve se umiješao pratilac ministra Lučića, vjerovatno kako bi pomogao "gospođi ministarki", a onda je stvar pošla po zlu!

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Supruga vlasnika hotela pozvala je svoje dečke iz hotelskog obezbjeđenja, te se ubrzo u gužvu umiješalo pet do šest "jakih momaka". Oni su pritom teško pretukli službenika Direkcije nanijevši mu povrede po glavi, tijelu, a zadobo je i napuknuće skočnog zgloba.

Nije poznato kakvu je ulogu imao ministar Lučić dok se sve to odigravalo "oko njegovog stola". Navodno nije bio umiješan u incident. No, o tome će više organi iz Srbije.

O događaju je obaviještena policija, kao dežurni tužilac u tom dijelu Srbije. Izvršeno je alkotestiranje pripadnika obezbjeđenja ministra Lučića te se pokazalo da je u krvi imao 1,46 promila alkohola!! S druge strane, momci iz objezbjeđenja hotela nisu imali alkohola u krvi.

Sretna okolnost je da u tim okolnostima naoružani tjelohranitelj ministra nije upotrijebio oružje.

Njemu je ukazana pomoć, te je pušten na slobodu i bit će prebačen u BiH. U Srbiji je upućen odrađen broj službenika Direkcije koji će "preuzeti ministra" i njegovu suprugu, kao i povrijeđenog kolegu.

Protiv odgovornog službenika Direkcije bit će poduzete zakonom propisane mjere.

Ostaje činjenica da se ovakvim ponašanjem sramoti država Bosna i Hercegovina, a na to smo ionako navikli!?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije