Novi državni ministar doveo missicu za savjetnicu!

Radiosarajevo.ba
Novi državni ministar doveo missicu za savjetnicu!
Foto: Facebook / Marina Ševkušić

Samo nekoliko dana nakon što je imenovan na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Miloš Lučić, koji je već izazvao pažnju javnosti detaljima iz svoje biografije, počeo je mandat "ambiciozno".

Naime, kako je portalu Radiosarajevo.ba potvrđeno iz više izvora, Lučić će u svoj tim uvrstiti Marinu Ševkušić, nekadašnju drugu pratilju Miss Planete Zemlje BiH, koja će biti zadužena da savjetuje državnog ministra.

 Marina Ševkušić - undefinedFoto: Facebook:  Marina Ševkušić

 

Prema nepotvrđenim informacijama, Ševkušić je jedno vrijeme radila u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, i to u kabinetu Igora Crnadka, gdje je, navodno, bila sekretarica.

Ipak, na Facebook profilu je o svome školovanju navela da je M. A. International Realtions/Diplomacy, pa je dolazak u Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice za nju je, naravno, napredak u karijeri.

Ševkušić se godinama uspješno bavila modelingom i manekenstvom. To potvrđuju i fotografije koje objavljuje na društvenim mrežama.

Osim Ševkušić, sa ministrom Lučićem će raditi i nesuđeni ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Mlađen Božović koji je danas, također, imenovan za šefa kabineta Miloša Lučića. To je, također, potvrđeno portalu Radiosarajevo.ba.

 BiH dobila novog ministra: To je ponavljač razreda i osoba koja je studirala 12 godina  

Lučić je, podsjetimo, imenovan sa 22 glasa "za", 15 "protiv" i jednim uzdržanim.  Time je, nakon nekoliko mjeseci "kašnjenja", konačno popunjeno Vijeće ministara BiH u novom sazivu

 

Podsjetimo, Lučić, kojeg na funkciju ministra predložio DNS, priznao je da je ponavljao četvrti razred srednje škole jer je "imao problem s jednim profesorom", dok je studij okončao nakon 12 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije