Velika policijska akcija: Pretresi na više od 30 lokacija zbog krađe nafte iz RiTE Gacko

E. H.
Velika policijska akcija: Pretresi na više od 30 lokacija zbog krađe nafte iz RiTE Gacko
Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske od jutros na području općine Gacko provode veliku policijsku akciju kodnog naziva "Dizel".

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS-a, koja je dodala da je akcija još uvijek u toku, te da zbog toga nema detalja same akcije. Ipak, dobili smo potvrdu da se na području Gacka obavljaju pretresi na preko 30 lokacija.

Akcija se provodi prema nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organizirani kriminalitet u vezi s krivičnim djelom teška krađa.

Kako javlja dopisnik Srne iz Gackog, na području ove općine jutros je oduzeta i određena količina nafte, a na razgovor je privedeno tridesetak lica koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela krađe goriva iz Rudnika i Termoelektrane Gacko.

Nezvanično, doznaje se da je to u vezi s dugoročnom krađom iz RiTE Gacko, a posebno nakon što je tokom ove godine policija oduzela više od 5.000 litara nafte, koja je ukradena iz radnih mašina RiTE Gacko.

Akcija je, dakle, još uvijek u toku, a više informacija bit će poznato tokom dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije