Zbog greške sudskih policajaca pedofil pobjegao iz pritvora: Prijeti im pet godina zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Zbog greške sudskih policajaca pedofil pobjegao iz pritvora: Prijeti im pet godina zatvora
Foto: Kolaž / Ivica Mišković, Sud u Banjoj Luci

MUP RS podnio je izvještaj banjalučkom tužilaštvu protiv dvojice sudskih policajaca zbog bjekstva pedofila Ivice Miškovića iz zgrade Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Sudski policajci D.T. i D.T. terete se za krivično djelo omogućavanje bjekstva osobi lišenoj slobode.

Ivica Mišković je pobjegao nakon što mu je izrečena prvostepena presuda od 4 godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice.

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Prema Krivičnom zakoniku RS za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora do 5 godina.

"Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv D.T. i D.T., oba iz Banje Luke, zbog osnova sumnje da su izvršila krivično djelo omogućavanje bjekstva licu lišenom slobode. Navedena lica sumnjiče se da su 7. novembra 2023. godine u prostorijama suda u Banjoj Luci obavljajući poslove i zadatke sudskih policajaca presuđeno lice lišeno slobode I.M. ostavili bez nadzora i bez vezivanja, iz kojih je isto iskoristilo nepažnju i pogodan momenat, te pobjelo u nepoznatom pravcu", saopštio je MUP RS.

Bjegunac je u međuvremenu lociran u Zagrebu, ali nije uhapšen, jer ima državljanstvo Hrvatske i živi kao slobodan građanin, javlja Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije