Završen uviđaj: Objavljeni najnoviji detalji o drami u Nevesinju

2
Radiosarajevo.ba
Završen uviđaj: Objavljeni najnoviji detalji o drami u Nevesinju
Foto: Prtscr / Youtube / Opsadno stanje u selu Zovi Do

Nepoznata osoba ispalila je više hitaca u pravcu policije i mještana u selu Zovi Do, u opštini Nevesinje, te aktiviralo dvije ručne bombe, konstatovano je uviđajem koji su izvršili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i pripadnici trebinjske Policijske uprave, a prilikom kojeg je nađena i veća količina naoružanja.

Uviđaj je izvršen nakon jučerašnjeg događaja, kada je za sada nepoznato lice aktiviralo eksplozivne naprave i ispalilo više hitaca u pravcu mještana i policijskih službenika, a koje je sinoć oko 23.00 sata lišeno života, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

"Na licu mjesta je zatečeno beživotno tijelo nepoznatog lica s obzirom na to da nisu nađena lična dokumenta. U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač `zolja`, dvije tromblonske mine, ručna bomba, poluautomatska puška, vojnička puška `M-48`, kao i više komada municije", navedeno je na zvaničnom sajtu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Peta noć SFF-a | Slavnoj glumici Meg Ryan uručeno Počasno Srce Sarajeva

Peta noć SFF-a | Slavnoj glumici Meg Ryan uručeno Počasno Srce Sarajeva

Iz Tužilaštva su dodali da su prilikom pregleda tijela nastradalog lica uočene povrede koje potiču od eksplozivne naprave koju je to lice aktiviralo.

"Tijelo nastradalog prebačeno je u prosekturu Trebinje, gdje će sutra po naredbi Tužilaštva biti izvršena obdukcija i uzet DNK uzorak radi utvrđivanja identiteta nastradalog", navedeno je u saopštenju.

Iz Tužilaštva su istakli da je uviđajem konstatovano i da je nepoznato lice duži period boravilo u navedenoj kući, s obzirom na to da su na licu mjesta pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela krađa na štetu mještana sela na području opštine Berkovići u proteklom periodu.

Dežurni tužilac je naložio službenicima Policijske uprave Trebinje da izvrše i druge operativne provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za navedeni događaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije