Završen uviđaj nakon stravične nesreće kod Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Završen uviđaj nakon stravične nesreće kod Sarajeva
Foto: Depo.ba / Ilustracija

U 18.45 sati završen je uviđaj saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu M17, u mjestu Vukovići, na području općine Hadžići, u kojoj su poginule dvije osobe.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, sudarili su se automobil "FIAT" registarskih oznaka E48-M-612 kojim je upravljao vozač-vlasnik D.P., rođen 1946. godine iz Mostara i motocikl "KAWASAKI" registarskih oznaka E97-K-957 kojim je upravljao vozač-vlasnik E. H., rođen 1979. godine iz Sarajeva.

Oba vozača su poginula, a njihovu je smrt konstatovala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Kako je Radiosarajevo.ba objavio, jedan od poginulih je nekadašnji džudo reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Hećo.

Na oba vozila nastala je materijalna šteta.

"Uviđajem je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica i isti su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz učešće ovlaštenih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Tijela smrtno stradalih su nakon obavljenog uviđaja po naredbi dežurnog tužioca prevezena u prosekturu 'Bare' gdje će od strane ovlaštenog sudskog vještaka medicinske struke biti izvršen pregled istih i obdukcija", navedeno je u saopćenju.

Saobraćaj na ovom dijelu puta je bio obustavljen do 19.25 sati radi uviđaja i uklanjanja vozila s ceste, te se za putnička vozila odvijao alternativnim lokalnim putem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije