Poznati bh. sportista poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Hadžića

Radiosarajevo.ba
Poznati bh. sportista poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Hadžića
Foto: N1 / Nesreća

Nekadašnji džudo reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Hećo izgubio je život u stravičnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-17 na teritoriji općine Hadžići.

"Samo da se današnji dan završi. Nažalost, danas još jedna tužna vijest pogodila je Judo zajednicu. Naš judista i bivši reprezentativac Elmedin Hećo izgubio je život. Neka ti je rahmet duši dragi prijatelju! Tvoji judisti!", napisala je Arijana Jaha,  generalna sekretarka JSBiH. 

Podsjetimo, policija Kantona Sarajevo je u 14.50 sati obaviještena da se dogodila saobraćajna nezgoda sa smrtnim posljedicama na magistralnom putu M-17, u mjestu Vukovići, na putu prema Ivan Sedlu, područje općine Hadžići.

Na mjesto događaja odmah su upućene policijske patrole koje su potvrdile navode prijave, te je konstatovano da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali jedan motocikl i jedno putničko motorno vozilo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je također obaviještena i izlaskom na mjesto događaja konstatovana je smrt oba vozača.

Saobraćaj na ovom dijelu puta je u potpunosti obustavljen do završetka uviđaja.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji će na mjestu nezgode rukovoditi uviđajnim radnjama.

Više informacija nakon što uviđaj bude završen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije