Zatraženo produženje pritvora uhapšenim policajcima u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Zatraženo produženje pritvora uhapšenim policajcima u Sarajevu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje uhapšenih policajaca u Tužilaštvo KS u akciji Dar1

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora policajcima uhapšenim u akciji Dar 1

Podsjetimo, u avgustu je uhapšeno 18 pripadnika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS, a za njih 17 određen je pritvor.

"Za 16 policijskih službenika, koji se sumnjiče za koruptivna krivična djela, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još 3 mjeseca.

Za sedamnaestog policijskog službenika je predloženo ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, koje podrazumijevaju zabranu obavljanja dužnosti policijskog službenika i zabrana sastajanja sa određenim osobama", saopćili su iz Tužilaštva KS.

Posljednji, osamnaesti osumnjičeni policajac i dalje se nalazi pod mjerama zabrane.

Iz Tužilaštva KS su podsjetili da su naknadno uhapšena još četiri policijska službenika u sklopu akcije kodnog naziva Dar 1.

"Za dvojicu je predloženo produženje pritvora za dva mjeseca, dok se ostala dvojica i dalje nalaze na mjerama zabrane", naveli su danas iz Tužilaštva KS.

Napomenimo da su saobraćajni policajci uhapšeni pod sumnjom da su počinili krivična djela primanja dara i drugih oblika koristi i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije