Zatražen pritvor za dvojicu koji su osumnjičeni da su pokušali ubiti Amira Pašića Faću

5
Radiosarajevo.ba
Zatražen pritvor za dvojicu koji su osumnjičeni da su pokušali ubiti Amira Pašića Faću
Foto: Printscreen / Amir Pašić Faćo

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Sulejmanu Jasiki i Mustafi Mehičeviću.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, osumnjičeni su za krivična djela pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja.

"Pritvor im je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, opasnosti zbog ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti", izjavila je Azra Bavčić, glasnovornica ovog tužilaštva.

Mešalić: Dokazali smo da je izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH bio - neustavan

Mešalić: Dokazali smo da je izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH bio - neustavan

Podsjetimo, Jasika i Mesihović, koji su uhapšeni, osumnjičeni su da su u subotu uvečer, 1. juna, u bašti hotela Evropa pokušali ubiti Amira Pašića Faću.

Pucnjava se dogodila u centru Sarajeva u subotu u 20 sati, a brzom intervencijom policijskih službenika privedeni su osumnjičeni. Nezvanično ovaj dvojac je poznat policijskim službenicima od ranije, a u Sarajevu su poznati pod nadimkom Sule i Mujke.

"Oko 20.00 sati PU Stari Grad je obaviještena da je u ulici Vladislava Skarića došlo do upotrebe vatrenog oružja. Muškarac A.P. (1971) je zadobio povrede nastale upotrebom vatrenog oružja i nalazi se na ljekarskoj obradi u KCUS. Dva muškarca su, brzom reakcijom policijskih službenika, lišena slobode neposredno nakon događaja. Riječ je o M. M. (1980) i S. J. (1986) koji se sumnjiče za krivično djelo Ubistvo u pokušaju (član 166. u vezi sa članom 28. KZ FBiH). Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca KTKS, nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", naglasila je ranije Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo. 

Potvrđeno: Osumnjičeni za pokušaj ubistva Amira Pašića predati Tužilaštvu KS

Potvrđeno: Osumnjičeni za pokušaj ubistva Amira Pašića predati Tužilaštvu KS

Prema informacijama koje imamo, Amir Pašić zadobio je povrede glave, ruke i noge. Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba - lakše je povrijeđen. Podsjetimo, Amir Pašić Faćo (53) iz Sarajeva i ranijih godina je ranjavan u Sarajevu. Najteže je prošao 2007. kada je ranjen u pucnjavi u junu te godine pola sata poslije ponoći u Ulici Bazardžani na Baščaršiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije