Novi detalji pucnjave u Sarajevu: Faćo ranjen sa 6 metaka, u trenutku pucnjave pričao na telefon

10
Radiosarajevo.ba
Novi detalji pucnjave u Sarajevu: Faćo ranjen sa 6 metaka, u trenutku pucnjave pričao na telefon
Foto: E. L. / Radiosarajevo.ba / Pucnjava u centru Sarajeva

U pucnjavi, koja se dogodila jučer, 1. juna, ranjen je Amir Pašić Faćo u kafiću sarajevskog hotela Evropa. Pucnjava se desila oko 20h a policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su priveli dvije osobe koje su od ranije poznate organima reda i mira.

Brzom intervencijom policijskih službenika privedene su dvije osobe i to Suad Jasika i Mustafa Mesihović koji su poznati kao Sule i Mujke. U trenutku pucnjave Amir Pašić Faćo je koristio mobilni telefon. Na snimcima se može vidjeti kako su Pašiću povrijeđeni glava, ruka i noga a portal Crna Hronika saznaje da je Faćo ranjen sa 6 metaka.

Kako tvrdi izvor portala Crna-Hronika, Faćo je sam sjedio na kafi, razgovarao na Whatsapp kada su mu prišli sa leđa i otvorili vatru prema njemu. Faćo nije u životnoj opasnosti.

Ne propustite: "Ljubiti, samo ljubiti" i "Stonoga Goga" na programu Kultura na ulice 2024

Ne propustite: "Ljubiti, samo ljubiti" i "Stonoga Goga" na programu Kultura na ulice 2024

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su oko 23.10 sati saopćili nove detalje.

"Oko 20.00 sati PU Stari Grad je obaviještena da je u ulici Vladislava Skarića došlo do upotrebe vatrenog oružja. Muškarac A.P. (1971) je zadobio povrede nastale upotrebom vatrenog oružja i nalazi se na ljekarskoj obradi u KCUS. Dva muškarca su, brzom reakcijom policijskih službenika, lišena slobode neposredno nakon događaja. Riječ je o M. M. (1980) i S. J. (1986) koji se sumnjiče za krivično djelo Ubistvo u pokušaju (član 166. u vezi sa članom 28. KZ FBiH)", naveli su iz policije.

Sarajevska policija objavila nove detalje nakon pucnjave. Otkrili gdje se nalazi Amir Pašić

Sarajevska policija objavila nove detalje nakon pucnjave. Otkrili gdje se nalazi Amir Pašić

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca KTKS, nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", naglasila je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo. 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su ranije saopćili detalje. Evo šta su tada naveli.

"Oko 20.00 sati PU Stari Grad je obaviještena da je u ulici Vladislava Škarića došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave. Jedan muškarac je zadobio povrede nastale upotrebom vatrenog oružja i trenutno je na ljekarskoj obradi. Dva muškarca su, brzom reakcijom policijskih službenika, lišena slobode neposredno nakon događaja. Više informacija nakon uviđaja", navela je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije