Zatražen pritvor za devet uhapšenih u akciji Mreža I

Radiosarajevo.ba
Zatražen pritvor za devet uhapšenih u akciji Mreža I
Arhiv / Ilustracija
Kantonalno tužilaštvo ZDK uputilo je Općinskom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora za devet osoba uhapšenih u akciji “Mreža I”.

Pritvor je preložen za B.S. (1991. godište), D.M. (1987. godište), (K.Č. 1995. godište), A.A. (1993. godište), A.T. (1996. godište), H.M. (1989. godište), Č.E. (1992. godište), H.A. (1998. godište), V.A. (1988. godište).

Kao razlog za pritvor, Tužilaštvo ZDK navodi opasnost da bi ove osobe mogle uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak i zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Materije i predmeti koji su pronađeni prilikom pretresa, izuzeti su i bit će predmet potrebnih vještačenja.

U nastavku realizacije operativne akcije kodnog naziva '' MREŽA I'', koju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom ZDK, u toku jučerašnjeg dana, policija je pretresla 26 lokacija i uhapsila 19 osoba.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije