Zatražen pritvor za četiri osobe uhapšene u akciji FDS

Radiosarajevo.ba
Zatražen pritvor za četiri osobe uhapšene u akciji FDS
N1 / FDS
Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, Azra Bavčić, potvrdila je za Radiosarajevo.ba, da je zatražen pritvor za četvoricu uhapšenih u akciji FUP-a u Fabrici duhana Sarajevo.

Bavčić je kazala da je pritvor zaražen za Amira Merdžića, Kemala Muratovića, Suvada Pojatu i Adnana Hromadžića, a mjere zabrane za Anera Suljevića, Nedžada Brkanića, Mersudina Jahovića i Aleksandra Škrbu.

"Osumnjičeni su za krivično djelo, udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlasti. Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo", dodala je Bavčić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, prilikom pretresa stambenih objekata koje koriste osumnjičeni pronađena je i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda, te veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Povodom ove akcije saopćenjem za javnost oglasio se i menadžment Fabrike duhana Sarajevo d. d..

U saopćenju su naveli da daju punu podršku organima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, kao i drugim institucijama zaduženim za suzbijanje nelegalnog prometovanja duhanskim proizvodima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije