Zaposlenik zdravstvene ustanove službenim vozilom udario pješaka pa pobjegao

Radiosarajevo.ba
Zaposlenik zdravstvene ustanove službenim vozilom udario pješaka pa pobjegao
Arhiva / Ilustracija
Posljednjeg dana 2016. godine u općini Novi Grad na području Republike Srpske, desila se saobraćajna nesreća u kojoj je zaposlenik zdravstvene ustanove Novog Grada službenim vozilom udario pješaka, a zatim pobjegao s mjesta nesreće.

Ovaj slučaj prijavljen je policiji u subotu, a uviđajem je utvrđeno da je pješak inicijala M. Lj. zadobio teške tjelesne povrede.

Tri dana nakon nesreće policijski službenici uspjeli su locirati, a zatim i uhapsiti osobu inicijala S. B., za koju se sumnja da je počinila krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, a potvrđeno je i da je sjedio za volanom službenog vozila jedne zdravstvene ustanove, stoji u izvještaju MUP-a RS-a.

Vrlo brzo, istog dana, policija je uhapsila i osobu inicijala A. P., rukovodioca u zdravstvenoj ustanovi čijim službenim vozilom je počinjeno ovo krivično djelo, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Ovaj rukovodilac je osumnjičen da je neprijavljivanjem počinioca krivičnih djela i oštećenja na službenom vozilu pomogao počiniocu.

O cijelom slučaju obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a protiv uhapšenih će po kompletiranju predmeta biti podnesene prijave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije