Potraga za piromanima / Opsadno stanje u bh. gradu: Zapalili vikendicu načelnika policije

24. 05. 2022. u 16:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vikendica načelnika Policijske uprave Bosanska Gradiška Bojana Škorića zapaljena je protekle noći u Cerovljanima, a iste noći, pod još nerazješanjenim okolnostima, gorio je i poslovni prostor penzionisanog policajca, a u kojem se nalazi trgovina.

Kako pišu Nezavisne novine, policajac kojem je gorio poslovni prostor, otišao je prije par mjeseci u penziju.

U Bosanskoj Gradišci je jutros bilo opsadno stanje - na terenu su brojni policajci koji tragaju za piromanima koji su zapalili vikendicu načelnika PU Bosanska Gradiška Bojana Škorića, te objekat jednog penzionisanog policajca.

Na terenu su, kako Nezavisne novine nezvanično saznaju, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije, te veliki broj njihovih kolega iz drugih jedinica.

U međuvremenu su se oglasili i iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

"Planirani napad na načelnika Policijske uprave Bosanska Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP RS u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala - prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela", naveli su iz MUP-a RS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)