Opsadno stanje u bh. gradu: Zapalili vikendicu načelnika policije

2
Radiosarajevo.ba
Opsadno stanje u bh. gradu: Zapalili vikendicu načelnika policije
Foto: RAS Srbija / Jake policijske snage na terenu

Vikendica načelnika Policijske uprave Bosanska Gradiška Bojana Škorića zapaljena je protekle noći u Cerovljanima, a iste noći, pod još nerazješanjenim okolnostima, gorio je i poslovni prostor penzionisanog policajca, a u kojem se nalazi trgovina.

Kako pišu Nezavisne novine, policajac kojem je gorio poslovni prostor, otišao je prije par mjeseci u penziju.

U Bosanskoj Gradišci je jutros bilo opsadno stanje - na terenu su brojni policajci koji tragaju za piromanima koji su zapalili vikendicu načelnika PU Bosanska Gradiška Bojana Škorića, te objekat jednog penzionisanog policajca.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Na terenu su, kako Nezavisne novine nezvanično saznaju, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije, te veliki broj njihovih kolega iz drugih jedinica.

U međuvremenu su se oglasili i iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

"Planirani napad na načelnika Policijske uprave Bosanska Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP RS u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala - prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela", naveli su iz MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije